tiistai 8. lokakuuta 2013

Eläköön Orijen ja muuta ruoka-asiaa.

 photo SAM_4489_zps34e3eba6.png
 photo SAM_4494_zpse324fce0.png
 photo SAM_4493_zps23d67056.png

Hahaha! Se tuli takaisin! En ollut aluksi uskoa silmiäni, kun Zooplussan sivuilta oli Orijenin kohdalta kadonnut "tilapäisesti loppu" -ilmoitus. Eh. Parin sekunnin vaikeus reagoida asiaan mitenkään ja sen jälkeen tuli kamala kiire lisätä vajaan 2,5 kilon pussi ostoskoriin. Tarkistin samalla Acanan tilanteen ja perhana vieköön, sitäkin oli taas saatavilla. Acanaa en tosiaan ole vielä kertaakaan Mikaelin kanssa kokeillut, mutta olen lukenut siitä paljon positiivista ja niinpä sitäkin lähti mukaan pienempi pussillinen.

Märkäruokien suhteen pysyteltiin aikaisemmalla linjalla, tosin nyt laajennettiin makurepertuaaria hieman tunan suuntaan. Hullunkiilto silmissä nuo kyllä vetävät Feline Porta 21:n purnukoita, joten kun laatu on mielestäni on oikein hyvä, en ole ainakaan vielä kokenut tarpeelliseksi etsiä muita märkäruokia. Ehkä vaihtelun vuoksi voisi jossain vaiheessa tehdä uusia tuttavuuksia. Mitään suosituksia?

Cosma-herkkupaketin tilasin oikeastaan hetken mielijohteesta (no oli siitä jonkinlainen tarjouskin, sivuseikka). Aikaisemmin olen ostanut samalta merkiltä ainoastaan kuivattuja kanaherkkuja, ja nykyään täytyy vain hipasta kissojen ruokakaappia, missä noita säilytän, ja katit ryntäävät paikalle raivokkaan innostuneina kiljuen. Infernaalisin meteli alkaa sitten, kun karvapallerot näkevät vilauksenkin vihreistä purkeista. Kamalasti en noille ylimääräisiä herkkuja ole syöttänyt, enimmäkseen koulutuksen yhteydessä siis saavat esimerkiksi myös noita Cosma-kuutioita. Motivoivat ihan hyvin, mutta välillä on kyllä selvästi keskittymisvaikeuksia kun se herkku on niin ylivoimaisen ihana.

 photo SAM_4498_zps1a88f302.png
 photo SAM_4495_zps169aef42.png

Joitakin postauksia sitten spekuloin muutaman lukijan kanssa ruoan yhteyttä runsaaseen rähmimiseen. Ei täällä mitään tieteellisiä tutkimuksia ole suoritettu, enkä siten voi sanoa, miten paikkaansapitäviä observaationi ovat, mutta itse olin huomaavinani eron jo lähes seuraavana päivänä ruokamerkin muututtua. Royal Caninin penturuoka oli lähinnä sellainen tilapäinen hätäratkaisu, kun Orijen puf poks katosi Zooplussan valikoimasta. Ennen Orijenia ostin Mustista ja Mirristä Canagan-merkkisiä nappuloita (joita voisin lyhyen kokeilun ajan perusteella suositella lämpimästi, vaikka hinta onkin aika suolainen) ja tuon myötä rähmiminen loppui - eli palautui melko standariksi - eikä sieraimiinkaan enää kertynyt tummaa möhnää yhtä reippaasti. Palvelija on tyytyväinen muutokseen ja niin on varmasti myös Mikael, kun enää ei tarvitse sietää jokapäiväistä silmien ronkkimista vanulapuilla.

Loppuun vielä erittäin oleellinen kuva apinoista haistelemassa Lainadan tyhjää ruokasäkkiä:

 photo SAM_4505_zps98fe7e44.png

6 kommenttia:

 1. Feline portasta tykätään meilläkin! :) Sitä tulee ostettua reissujen ajaksi, jos raakaruokia on vaikea ottaa mukaan. Samoin meillä tykätään Mustista ja mirristä löytyvästä Natures:menu-märkäruuasta. Olethan huomioinut, että Feline porta 21 on täydennysravinto, ei siis sisällä kissalle tarpeeksi rasvaa. :) Jos kuivaruoka ei ole pääruokana (mielellään ei olisi), tulisi märkäruuan olla täysravinto. Näitä on hyviä mm. GranataPet, Feringa, Animonda Carny, Animonda Vom Feinstein, Miamor , Catz Finefood, Grau, Natures:menu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kuivaruoka toimii pääruokana, joten on myös tiedossa että nuo FP21:n purkit sisältävät täydennysravintoa. :) Olen vähän kaavaillut raakaruokintaan siirtymistä sitten kun se toinenkin pentu jossain vaiheessa tänne talouteen saapuu (kirjoitustesi innostamana), nyt vielä saavat raksutella nappuloita.

   Poista
 2. Tuota Feline portaa pitäisi kokeilla täälläkin, kuten myös Orijen on ostoslistalla. Bongasin sitä paikallisesta Faunattaresta myös 400g pusseissa ja kilohinta oli edullisempi kuin Zooplussalla reilun 2kg pussissa, harvinaista! Smillan märkäruokaa ostin pennulle, koska on täysravinto, mutta ei tee kauppansa niin hyvin kuin Almo nature, en kyllä ihmettele, koska tuoksuu niin hyvälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse vannon pyhästi Feline Portan nimeen, mutta ei se kaikkien kissojen mieleen ole. Äidin luokse jääneet maatiaiset eivät huoli mikäli purkki on kerran käynyt jääkaapissa. Täällä taas riittää kun vähän laittaa sekaan lämmintä vettä. Mutta anteeksi, Faunattarella jokin on halvempaa kuin Zooplussassa? Maailmanloppu on varmaan tulossa, heh. Almo naturea olen monen kuullut kehuvan, ehkä pitäisi niitäkin uskaltautua kokeilemaan. :)

   Poista
 3. Onhan Orijenia joo jonkun aikaa Zooplussasta taas saanut. Laitoin aikoinaan palautettakin, kun katosi :/ Tosin nyt en ole niitä jättisäkkejä innostunut tilailemaan, pienemmät sieltä on olleet aika vahvasti loppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi kai tehdä vähän salapoliisityötä sen suhteen, voiko Orijenia tilata jostain muualta jos se sattuu taas loppumaan Zooplussasta. Tai sitten valmistaudun pahimman varalle ja tilaan kymmenen vuoden edestä niitä pirun nappuloita... :D

   Poista