perjantai 17. huhtikuuta 2015

RUROK 11.4.2015

Vuorossa nyt vihdoinkin se luvattu postaus PetExpon yhteydessä järjestetystä Rurokin näyttelystä. Kasvattaja oli ilmoittanut Mulanin molemmille päiville, mutta itse olin paikalla vain lauantaina. Ihan käsittämätöntä, miten nopeasti koko tapahtuma oli ohi. Ei tullut kertaakaan käyttöä reppuun pakatulle kirjalle, sen verran sai olla skarppina huonon informaatiokulun vuoksi; joko piti yhtäkkiä napata kissa kainaloon ja kipittää jonnekin tai sitten juosta ympäri hallia etsimässä muiden kissoja, kun niitä kaivattiin paneeliin. Esimerkiksi tuomariopiskelijan jostain tutkimuksesta ei ilmoitettu sanallakaan, vaikka paikalle haluttiin mahdollisimman monta IV-kategorian kissaa. Mulania tultiin myös jossain vaiheessa kyselemään (ei ihan totta mitään hajua, mitä varten :D) ja tämän seurauksena jotenkin ihmeessä päädyin esittelemään jonkun toisen kissaa, kun assareita ei ollut tarpeeksi. Käsien desinfioinnin jälkeen sain sympaattisen siamilaisen syliini ja eipä tuo nyt kovin haastavaa ollut venyttää sitä, heh. Tuo pikainen kokemus kyllä herätti suuren mielenkiinnon assarihommia kohtaan, pitänee jossain vaiheessa tutkia, järjestetäänkö koulutuksia missään päin Helsinkiä.

Tämänkertaisella videolla on vähemmän arvostelu- ja paneelihetkiä, sillä sain yksinkertaisesti liian paljon ihanaa materiaalia suloisista ja uteliaista kissoista. Oli haastavaa tehdä videosta koherentti ilman, että se on nälkävuoden pituinen. Piti myös vilauttaa vähän ainokaista ostostani, johon rakastuin sillä sekunnilla kun silmät siihen osuivat. Ei se nyt impulssiostos ollut, vaan pikemminkin "en tiedä, mitä teen tällä, mutta keksin varmasti jotain." :D

Voitto ei tällä kertaa tullut kotiin kumpanakaan päivänä, mutta CAGCIB:it kyllä. Mulan oli jostain syystä erittäin hermostunut ja kärttyinen, mikä oli lauantaina arvostelleen tuomarin Henry Hornellin mukaan ainoa syy, miksei voinut ottaa kissaa paneeliin. Kovasti kehui kokonaisuutta, mutta silmien pyöreähköstä muodosta ja turkin (stressi)hilseilystä tuli huomautuksia. Kikkare oli jo eläinlääkärin tarkastuksessa pahantuulinen ja tällä mentaliteetilla kissa meni myös sunnuntaina näyttelyyn. Mielestäni tämä oli suuri sääli, varsinkin kun itse pääsin nyt kunnolla nauttimaan näyttelystä. Yritin rauhoitella Mulania parhaani mukaan, ja tämä onnistui vain kun se sai olla täysin paikoillaan sylissäni. Ihastelemaan tulleet ihmiset olivat oikein jees ja erään silittämään uskaltautuneen pikkutytön hiuksia oli kiva syödä - mutta heti kun piti vaihtaa asentoa tai venyttää näyttelyasentoon niin tuli kovat vastalauseet. Mulanin vatsa oli kyllä löysällä, joten epäilen sen olleen vähän kivulias. Kotona ollaan monta kertaa harjoiteltu venyttelyä ja aikaisemmin ei sen kanssa ole ollut ongelmia.

Petri otti meistä kuvia ja mielestäni parissa otoksessa näkyy hyvin pikkuneidin pahantuulisuus. :D Sanomattakin selvää, että ruusukkeeton kotiinpaluu ei haitannut palvelijaa, mutta toivon kovasti, että Mulan oppisi rentoutumaan niin näyttelyistä tulisi mukavampia kokemuksia sillekin. Mikäli teillä on joitain ehdotuksia niin otan niitä mielelläni vastaan!

Kaikki alla olevat kuvat ovat © Petri Jaakkola.

 photo piu_zpsliiz7biu.png
 photo piu4_zpsgrjypzd9.png
 photo piu2_zpswm4zce8z.png
 photo piu3_zpsal4pigro.png

8 kommenttia:

 1. Ihana video! Mitä enemmän näkee näyttelyvideoita ja -kuvia rennosti olevista ja olostaan nauttivista kisuista, sitä enemmän vahvistuu mun tunne, etten vie enää Rakua näyttelyyn. Näyttelyt kuuluisi olla yhteinen mukava harrastus niin omistajalle kuin kissallekin, mutta Raku stressaa tosi paljon näyttelyissä ja on häkissäänkin vain nurkkaan käpertyneenä maailmalta piilossa. Me ei käytäisi näyttelyssä enää kuin kahden sertin verran, joten mitä turhia sitäkään vähää käymään läpi. :) Nora oli paljon rennommin kuin Raku ensimmäisessä näyttelyssään (esittelynäyttely), joten sitä voisi vielä kokeilla miten sujuu soolona ja mitä tuomarit tykkää. Nora on lemmikkitasoinen, joten sekin kävisi näyttelyssä korkeintaan 3 sertin verran.

  Harmi kun Mulan oli kärttyisellä päällä ja paneelipaikka jäi sen vuoksi saamatta. :/ Onnea kuitenkin serteistä, Mulan on tosi nättinä kuvissa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän täysin. On surullista katsoa, miten joidenkin kohdalla näyttelyharrastus on selvästi vain omistajan mielestä hauskaa. Eläimilläkin on huonoja päiviä, enkä tuomitse ketään siltä seisomalta, mutta joskus kissoista paistaa ahdistus ihan selvästi. Silloin tulee väkisinkin ajateltua, mitä järkeä koko hommassa on. Harvemmin näitä tapauksia onneksi tulee vastaan. Kannattaa kokeilla Noran kanssa näyttelyttämistä uudestaan, josko neiti vaikka tykästyisi siihen! :)

   Kiitos. :) Pitää toivoa, että ensi kuussa pidettävässä Hyvinkään näyttelyssä menee vähän paremmin. Laitoin Feliway-suihkeen tilaukseen, kun se kuulemma selvästi rauhoittaa kissoja stressaavissa tilanteissa. Aloitan myös Tehobakt-kuurin juuri ennen näyttelyviikonloppua, jotta se rauhoittaisi Mulanin vatsaa, eikä se aristaisi sitä niin kovasti.

   Poista
 2. Hieno video! Harmi, etten tajunnut teidän olevan näyttelyssä lauantaina. Olisin tullut muikkaamaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. :) Minultakin meni ihan ohi, keitä kaikkia kissablogin pitäjiä paikalla oli vai oliko lähes yhtään. Näistä asioista pitäisi aina ilmoittaa omassa postauksessaan, haha.

   Poista
 3. Wau. Nuo silmät on kuin photosopattu, niin upean vihreät ne on :) Täällä keltasilmäisinä ollaan ihan kateudesta vihreinä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on itse asiassa jopa hieman sääli, että itisten ihanteellinen silmänväri on vihreä. Varsinkin mustalla lyhytkarvalla keltainen näyttää tajuttoman hienolta, koska siitä tulee aivan minipantteri mieleen. Joten vähän kateellisia ollaan täälläkin... :D

   Poista
 4. Tämä kissabloggari oli paikalla lauantaina ja bongasin sut näemmä pariin kertaan, tietämättäni. Ihailin nimittäin sun sleeveä ja meinaisi tulla sanomaan siitä kuinka kiva se on ;)

  Video katsottu ja iso peukku, kiva katsella messuja myös elävänäkuvana !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olisit vain tullut juttelemaan! Olisi kiva tutustua muihin kissablogien kirjoittajiin. Ensi kerralla sitten... :D

   Poista