perjantai 10. huhtikuuta 2015

Selviytymislaukkuni näyttelyyn.

Näyttelyviikonloppu lähestyy taas hurjaa vauhtia, osallistuvat kissat on puunattu jokaista karvaa myöten ja niiden tarvikkeet lähes kaikki pakattu jännittäviä hetkiä varten. Kaikki on mietitty valmiiksi ja check-lista tarkistettu tuhanteen kertaan - paitsi omistajan osalta. Mikä siinä on, että kissan ollessa kyseessä kaikki hoituu rutiinilla, mutta kun pitäisi miettiä mitä itse tarvitsee mukaan, meneekin sormi suuhun? Minä pakkaan sellaisella maailmanloppumentaliteetilla ja olen lopputuloksesta ylpeä tasan siihen hetkeen asti, kunnes pitäisi lähteä julkisilla matkaan sen oman säkin ja kissan kantokopan kanssa. Loogisesti ajateltuna on ihan turhaa kuluttaa energiaa jopa 10-tuntisiksi venyvissä tapahtumissa kantamalla painavaa reppua, jonka sisällöstä ei tarvitse puoliakaan.

Huomisen PetExpon yhteydessä järjestettävän Rurokin näyttelyn patistamana mietin täysin uusiksi, mitä ihan oikeasti tarvitsen mukaan. Toisin sanoen, mitkä ovat minulle ne aivan välttämättömimmät asiat, joita tulen yhden päivän aikana käyttämään. Minulla on takana kaksi yksipäiväistä näyttelyä, joiden pohjalta osaan jo vähän skaalata tarpeitani. Luokittelin tavarani kolmeen kategoriaan, jotka menevät seuraavanlaisesti:

 photo SAM_5206_zpsjdvqymqg.png
Eväät

Kuudesti viikossa treenavana ihmisenä minulle se kaikkein tärkein asia. Näyttelyt ovat yllättävän uuvuttavia, vaikka mahdollisuus istua lähes koko päivän on olemassa. Riippuu täysin paikasta, minkälaista ruokaa näyttelyssä on mahdollista syödä. Messukeskuksen ruokatarjonnasta löytyy valinnanvaraa, joten turvaudun tällä kertaa vesipullon lisäksi vain proteiini- ja kaurapatukkaan, banaaniin sekä pussitettuihin cashewpähkinöihin ja gojimarjoihin. Nämä ovat huoneenlämmössä säilyviä ja näppäriä välipaloja, jotka tukevat hyvin jaksamista siihen asti, kunnes on aika pitää tauko ja käydä etsimässä vähän isompi ateria.

 photo SAM_5208_zpsuiu2sva7.png
Mukavuus

Kaikesta muusta voi tinkiä, paitsi retkituolista. Sen ei tarvitse olla mikään erityisen hieno, ihan selkänojatonkin (kuten minulla) on todella mukava siinä vaiheessa, kun jalat tuntuvat keitetyltä spagetilta. (Sitä paitsi Mulan rauhoittuu parhaiten sylissäni, joten senkin vuoksi tuoli on minulle pakollinen.) Kannattaa myös ottaa huomioon, että isoissa tiloissa tehokas ilmastointi voi tulla ikävänä yllätyksenä, varsinkin jos on väsynyt, joten pitkähihainen on hyvä napata mukaan. Mikäli pärjääkin t-paidalla, pitkähihaisen voi hyvin sitoa vaikka vyötärölle. Omaa vuoroa odotellessa on kiva olla jotain tekemistä mukana, etenkin jos näyttelyyn lähtee yksin ja puhekavereita kävelee ohi vain silloin tällöin. Itse kannan aina kirjaa mukanani, joten sen kummemmin asiaa ei tarvitse miettiä, vaikka en todennäköisesti sitä tulekaan tarvitsemaan kuin meno- ja kotimatkalla.

 photo SAM_5210_zps8fulv2fz.png
Muut

Kirjaimellisesti kaikki muut, joita en kokenut tarpeelliseksi lajitella tarkempiin alakategorioihin. Yllä mainittujen asioiden lisäksi aion mahduttaa yhteen ainokaiseen reppuuni käsipyyhkeitä, lompakon (käteistä on aina hyvä varata mukaan!), paperia, kynän ja kameran blogia varten. Myös särkylääkkeet pääsevät mukaan, sillä niveleni kipuilevat helposti, jos unohdun istumaan pitkäksi aikaa samaan asentoon.

Kuvittelisin, että listani on hyvin samankaltainen muiden näyttelyharrastajien kanssa. Haasteet toki kuuluvat elämään, mutta välillä on mukavaa tehdä olemassaolostaan mahdollisimman helppoa, minkä vuoksi minua itse asiassa kiinnostaa kovastikin tietää, mitä te pakkaatte näyttelyihin mukaan. Jätinkö mainitsematta ilmiselvän hengenpelastajan vai saitteko tästä itse jotain ideoita? Kertokaahan myös, oletteko tulossa PetExpoon! Itse olen paikalla Mulanin kanssa lauantaina 11.4. aamusta tapahtuman loppuun eli sinne klo 18 asti. Kaikki kissat on sijoitettu halliin numero 4, ja meitä saa tulla moikkaamaan IV-kategorian kissojen joukosta, mikäli meidät vain löytää. :)

6 kommenttia:

 1. Mä olen tulossa huomenna, pitääpä yrittää löytää teidät! :D

  VastaaPoista
 2. Eväät on kyllä se ykkösasia :) Lisäksi mullakin on särkylääkettä mukana ja retkituoli. Ehdottomasti selkänojallinen malli :) Kissalla kamaa on hieman enemmän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi, uskon kyllä että kissoille sitä tavaraa kertyy mukaan hiukan enemmän. :') Tähän asti kasvattaja on hoitanut suurimman osan työstä, itse olen tuonut vain hiekkaa, ruokaa ja totta kai kisun paikalle. Sitten tuleekin jännät paikat, kun Mulan joskus siirtyy omistukseeni ja käyn näyttelyssä ensimmäistä kertaa ihan itse. :D

   Poista
 3. Toivottavasti näyttely meni hyvin! :) Miulla on samantapaiset eväät, juomista ja jotain helposti säilyvää ja energistä ruokaa, joka on tähän asti ollut energiapatukka ja pähkinäpussi. Mulla vaan on ongelmana se, että jännitän näyttelyissä niin paljon, ettei ruoka maistu. Tai pikemminkin on niin paljon nähtävää, ettei nälkä hoksaa tulla. Vasta kaksi näyttelyosallistumista takana, ehkä se tästä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, riippuu kai vähän kenen kannalta asiaa katsoo. :D Siitä enemmän näyttelypostauksessa. Mulla oli vähän sama juttu ensimmäisessä näyttelyssä, syömisestä ei tullut oikein mitään. Kolmannessa oli koko ajan nälkä, mutta en kertaakaan käynyt vessassa sen 10 tunnin aikana, "hups". :D Eiköhän me molemmat rauhoituta kokemuksen myötä.

   Poista