perjantai 28. elokuuta 2015

Kaunein kissakuvasi -haaste.

Jo useissa blogeissa kiertänyt haaste otetaan vihdoinkin vastaan myös täällä. Kuvatarjonta jää määrältään reippaastikin köyhemmäksi verrattuna moniin muihin, mutta näillä mennään joka tapauksessa. Jokaisen kuvan alla on vähän avattu taustatekijöitä sekä muutamia perusteluja, mikä tekee siitä omasta mielestäni kauniin. Minulla on ihan selkeä suosikki näiden kaikkien joukosta, joten olisi mielenkiintoista tietää, osuuko se yksiin teidän lukijoiden kanssa vai ei. Nyt saatte tuoda esiin sisäisen kriitikkonne, jos siltä tuntuu. ;)

1. Nyt - paikka - siinä

 photo SAM_3064_zpsfddc057b.png

Oi voi, tätä kuvaa oli niin vaikea saada - tai ylipäätänsä kuvaa, jossa lapsonen ei näy suherona. Kyseessä on vuoden 2013 alkuun sijoittuva visiitti kasvattajalle, ja Miikh on alle luovutusikäinen. Virtaa olisi riittänyt vaikka pientä kylää varten. Vähän hassu kuva sinänsä, sillä vaaleiden väriensä takia kissa harmillisesti katoaa maastoon - toisaalta juuri sen vuoksi nuo pienet petrolin väriset silmät pomppaavatkin esiin niin tehokkaasti. Mikäli editoisin kuvaa tänä päivänä, olisin ehkä tiukentanut rajausta, varsinkin alhaalta, jotta epämääräinen kankaan reuna jäisi piiloon.

2. Itämaista

 photo SAM_3958_zpsfc9e495f.png

Tässä se on! Ihka ensimmäinen kuva, jossa Mikael harjoittelee (tietämättään) poseeraamista. Alkuun ehkä vähän mitäänsanomaton ja yksinkertainen otos (ja häntäkin on leikkautunut pois), mutta mielestäni Mikaelin ja taustan värit sopivat tietyllä tavalla erittäin hyvin yhteen. Tästä kuvasta ei ole hirveästi sanottavaa, kun sillä on muutenkin ehkä tunnetasolla minulle enemmän merkitystä. :')

3. Aamunkajo

 photo SAM_4110_zpsf3d182aa.png

Epätraditionaalinen rajaus, mutta rakastan tuota hentoa valoa, joka korostaa Miihkin pikkuisia korvakarvoja. Tämä on myös otettu vanhassa asunnossani, joka tarjosi lähes täydelliset puitteet kissojen kuvaamiseen sisätiloissa suurten ikkunoidensa ansiosta. Mikael näyttää siltä, kuin ei olisi tietoinen kamerasta laisinkaan. Kunpa muistaisin, mitä se ihmetteli kuvaushetkellä. Myös kropan lihakset korostuvat ihan hienosti, eli ikääkin on jäpikälle jo tässä vaiheessa karttunut ensimmäisiin verrattuna.

4. Rakas

 photo SAM_3485_zps9548a770.png

En oikeasti usko, että tulen koskaan saamaan Mikaelista parempaa otosta. Emotionaalisella ja visuaalisella tasolla tässä on minulle vain sitä jotain. Alkukesän paahtava aurinko oli saanut pikkumiehen todella raukeaksi ja se nökötti täysin paikoillaan, mikä teki kuvien räpsimisestä lastenleikkiä. Kyseessä on viimeisin kuvaustuokio ennen Mikaelin karmaisevaa onnettomuutta, ja jostain syystä pahimpina itsesyytöksen hetkinä tuijotin tätä kuvaa monet kerrat. Jos haluaa oikein ylitulkita näin jälkikäteen, niin tuo punertava kajo voisi olla symboli verelle, ja eteen ojennettu tassu on totta kai juuri se, johon tuli pahimmat vammat. Menikö liian karmivaksi? :D En kyllä enää onneksi liitä minkäänlaista negatiivisuutta tähän, haluaisin itse asiassa teetättää kuvasta pienen taulun ja ripustaa seinälle.

Mikä näistä neljästä kissakuvasta miellytti eniten silmääsi? Minkä vuoksi? Joku saattoikin jo havahtua siihen, että Mulanista ei ole edes vilausta tässä haasteessa. Lyhyt selitys, miksi: mustan ADHD-kissan kuvaaminen on ihan kamalaa. :D Ei siitä sen enempää.

PS. Mikäli satutte suuntaamaan askeleenne huomenna kohti Hyvinkään kissanäyttelyä Wanhalla Villatehtaalla, tulkaahan moikkaamaan. :)

4 kommenttia:

 1. Mun lemppari on kuva numero kaksi, koska kuten sanoit siinä Mikaelin värit tulevat hyvin esiin ja kuva on muutenkin harmoninen. Eka kuva on myös oikein söpö, mutta kissa tosiaan harmillisesti katoaa maastoon samanvärisen taustan vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakkonen on hyvä valinta - koska se on ainoa kuva, jossa Mikaelin mutanttitassu pääsee esille. :D

   Poista
 2. Kauniita kuvia kaikki! Olin heti myytynä ekalle kuvalle kun näin sen, eihän tuota katsetta ja korvia voi vastustaa! ♥ Tykkään värien vaaleudesta, tuo omanlaista herkkyyttä muutenkin kauniiseen pentukuvaan ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petollista pentusöpöilyä. Kotona sitten paljastui, minkälainen riiviö Miikh oikeasti onkin. >:D ♥

   Poista