keskiviikko 12. elokuuta 2015

Kissanomistajan tahranpoisto-opas.

Millä todennäköisyydellä mattosivustolta löytyy kissablogiin sopivaa materiaalia? The Rug Seller on nimittäin laittanut sivuilleen alla olevan, vapaasti kopioitavan ohjeen kissanomistajille. Häkellyttävän usein sitä kuulee kissojen olevan "likaisia eläimiä", joten oli todella kiva nähdä, että näissä ohjeissa otettiin täysin toisenlainen kuvakulma. Vahinkoja voi aina sattua. Itse en ole koskaan joutunut siivoamaan matoilta mitään muuta kuin oksennusta (*koputtaa Mikaelin päätä*), mitä ohjeissa ei olekaan käsitelty ollenkaan, mutta uskon tuosta silti olevan apua jollekin lukijoista.

Oletteko koskaan joutuneet turvautumaan alla oleviin ohjeisiin? Tiedättekö parempia keinoja tahrojen puhdistukseen? Itselläni on tällä hetkellä käytössä vain Simple Solutionin suihke, joka poistaa hajun ja (oksennus)tahrat niin kuin niitä ei koskaan olisi ollutkaan.

Cat Owners Carpet and Rug Cleaning Guide
The Cat Owners Guide to Caring for your Rugs and Carpets by The Rug Seller

PS. Miksi mua naurattaa tuo advanced toilet training? :D

4 kommenttia:

 1. Että sattuikin. Ihan just hetki sitten käytin noista ohjeista yhtä. Ollaan tässä viikonlopun aikana tehty kotona pientä remppaa.

  Samalla, tai siinä välissä, pesty maalista kissanviiksiä ja matolta karvaoksuja, sekä yhdet helminauhakakat (pökäleet hiuksessa kiinni) –kyllä, se on just niin kivaa, miltä kuulostaa.

  Ja millä keinoin, eli: vesisuihkepullo, nukkaamaton rätti ja ruokasoodaa (sillä lähtee jopa vanhat punaviinitahrat).
  Toiset antaa vaikuttaa seoksen tunteja, itse hankaan kuitenkin vain mahdollisimman tuoreena pois, mutta myöhemminkin toimii. Yksinkertainen ja vissiin aika vanha keino. Yllättävää vain, että tosiaan ihan tehokaskin konsti.

  Muita pesuaineita en ole tolun lisäksi (ei toiminut yhtä hyvin) kokeillut, mutta otetaanpa Simple Solution testiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sillä tavalla sitten, kuulostaa hauskalta pikkupuuhalta remontin yhteydessä. ;D Ruokasoodan käytöstä olen monta kertaa aikaisemminkin kuullut, eipä vain ole tullut itse koskaan kokeiltua. Hyvä tietää, että se oikeasti toimii. Meillä Simple Solution toimii todella hyvin korkeanukkaiseen mattoon, imaisee kaikki tahratkin tosi kivasti - tai sitten ne vain sekoittuvat maton uumeniin.... :D

   Poista
 2. Onpa kivaa kun on kerrottu, ettei kisut pissaile ilkeyksissään! :) Muutenkin kivan kuuloisia ohjeita. Mie käytän kaikkiin muihin tahroihin yleispuhdistusainetta, paitsi jos hiekkalaatikon yli pissataan (Nora) niin siihen käytän Simple solutionia. Muihin se ei minusta tehoa niin hyvin kuin yleispuhdistusaine, mutta tykkään tuoksusta, joten käytän sitä sitten pissoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainoa syy, miksi hylkäsin yleispuhdistusaineen on meidän korkeanukkainen matto, joka jostain syystä houkuttelee kissoja sihtaamaan oksennuksensa juuri sille. Sitä on mahdotonta siivota esim. rätillä ilman, että oksennus lähtee sotkeutumaan syvemmälle. Simple solution on myös siitä helppo, että se periaatteessa hoitaa kaiken putsaamisen, pitää vain odottaa että aine tekee tehtävänsä. :) Pissatahroihin en ole vielä joutunut sitä käyttämään, mutta hyvä tietää että se nähtävästi toimii!

   Poista