sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Heureka.

Lemmikkien nimeäminen on aina ollut yksi suosikkipuuhistani. Usein se on hyvin helppoa, pitää vain katsoa eläintä ja bling, tiedän tasan tarkkaan miksikä kutsua sitä. Hyvin monissa tapauksissa nimi on kummitellut aivokopassa jo ennen kuin uusi perheenjäsen on edes ilmestynyt kotiin. Oletin, että kerta olen jo kuusi vuotta itiksiä halunnut, niiden nimeäminen olisi helppoa.

Helppoa? Salli minun nauraa räkäisesti.

Yhdenkään lemmikin nimeäminen ei ole koskaan ollut näin vaikeaa. Puhun nyt tästä uudesta naaraspennusta. Pojalle päätin oikeastaan jo hyvän aikaa sitten antaa nimeksi Mikael, sillä maalle jäi minun Lucifer-poika, joka väritykseltään muistuttaa tätä pentua (enkelimytologia ftw). Mutta tämä naaras, huhhuh. Kävin läpi hienoja sanoja eri kielillä, enkeleiden ja demonien nimiä, kreikkalaisia jumalattaria, roolipelihahmoja, pelihahmoja, kirjojen hahmoja. Selasin läpi elokuvien soundtrackien kappalelistat, josko niistä olisi saanut inspiraatiota. Sitten luulin keksineeni sen: Solara. Elegantti, yksinkertainen, täydellinen - paitsi se "r" siinä. Jep, hankala lausua ja hassun kuuloinen kissalle lärpyttäessä. Ja ei kun lähtöpisteeseen. Noin sadannen kerran.

Tässä vaiheessa ihan totta luovutin. Päätin, että kissa saa nimensä sitten kun se on täällä ja tunnen sitä vähän. Turhautuneena aloin haahuilla eräässä blogissa, jossa vastaan tuli tuttu urheilija: Michelle Jenneke. Michelle. Jenneke. Jenneke. Mitä enemmän toistin sitä päässäni, sen paremmalta se kuulosti ja nimi tavallaan näytti myös omistajaltaan. Hädin tuskin tajusin, että viikkojen tuskaileminen oli vihdoinkin ohi. Hahah. Typertynyt virne. Nyt voin huokaista helpotuksesta.

Puuh.

2 kommenttia:

  1. Mun mielestä kirjotat tosi elävästi ja sun tekstejä on kiva lukea. Ja mitä ihanin kirjoitusaihe sulla ainakin on :> Aivan ihanat sisarukset sulle tulossa ja Jenneke on loistava nimi tytölle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsi, kiitos! Ihana kun vaivauduit kommentoimaan, sait mut todella hyvälle tuulelle. :)

      Poista