lauantai 23. helmikuuta 2013

Matka kissan mieleen.

(Omaperäinen otsikko, tiedän. Älä takerru yksityiskohtiin.)

 photo kirja_zps2d18edbd.png
 photo kirja1_zps7f10126b.png

Kun on ihan pienestä pitäen omistanut eläimiä, sitä kuvittelee tietävänsä niistä kaiken. Tarve etsiä uutta tietoa hälvenee, koska ennenkin ollaan pärjätty tällä tavalla. Kamala suhtautumistapa, johon varmaan jokainen joskus lankeaa. Minä myös.

Tämä opus todellakin on matka kissan mieleen. Se painottaa nimenomaan kissan henkistä hyvinvointia ja omistajan tärkeää roolia siinä. En muista koskaan lukeneeni yhtäkään kirjaa näin nopeasti, ja minä sentään luen paljon. Opin ihan mielettömästi uutta ja samalla se sai minut tajuamaan, kuinka vääristynyt kuva ihmisillä yleensä on kissojen helppoudesta siinä mielessä, että kynnys sellaisen ottamiseen on useilla kovin pieni. Usein sanotaan, että kissat eivät vaadi yhtä paljon kuin esimerkiksi koirat. Potaskaa, sanon minä. Ne vaativat myös yhtä lailla sen omistautuneisuuden ja ymmärtämisen halun ja rakkauden, mitä ihan kaikki muutkin eläimet - vain eri muodossa.

Sen sijaan, että olisin kauhistellut miten vähän olenkaan kissojani ymmärtänyt, minut valtasi suunnaton into. Tiedäthän, sellainen oivaltamisen riemu. Ai tuota Blitz viestii ruokintatilanteessa? Tämänkö takia Lucifer tekee niin? Totta kai kissojen perustarpeiden täyttäminen on ollut hallussa, mutta niiden todellinen ymmärtäminen on omalta osaltani ottanut askeleen eteenpäin. Halu olla mahdollisimman hyvä omistaja tuleville kissoilleni on suurempi kuin koskaan ja nyt minulla on keinot siihen. Mielettömän suuret suosittelut ihan jokaiselle kissan omistajalle.

2 kommenttia:

  1. Mitä olen blogiasi seurannut, niin oikein hyvä omistaja sinusta varmasti tuleekin. Kisut ovat onnenpekkoja kun luoksesi pääsevät. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaah kiva jos olet tuota mieltä. :) Onneksi uusien ja hämmentävien tilanteiden koittaessa voi aina kääntyä kasvattajan ja muiden palvelijoiden puoleen, hehheh...

      Poista